سابقی؛

حضرت محمد(ص)...

راه شلمچه- محمدرضا سابقی؛ حضرت محمد مصطفی(ص) آئینه ی تمام نمای جمال وجلال  خداوند ذوالجلال است و پروردگار بزرگ که آفریدگار همه زیبایی هاست در کتاب کریمش(انه لقول کریم) ، به تعریف و تحسین این پیامبر برگزیده پرداخته و او را مایه ی رحمت برای همه جهانیان و دارای خلق عظیم و زیباترین اخلاق، و پاکیزه ترین رفتارها معرفی کرده است. اگرچه عقل از ادراک و زبان از توصیف و قلم ها از ترسیم سیره و سیمای حضرت محمد مصطفی(ص) عاجز است.


اما از آنجا که آن خورشیدعالم تاب، اسوه ی زیبا و الگوی کامل انسانیت است، باید در کسب معرفت و محبت ودلدادگی به شمع وجودش  تلاش کرد.


براین اساس شایسته ترین و نیک ترین راه برای آشنا شدن با شخصیت والای نبی اکرم(ص) و شناخت حضرت خاتم الانبیا(ص) برای ما مسلمانان و سایر برادران و خواهران دیگر ادیان ، این است که صحیفه دل و گوش جان را به کلام شیوای امام علی(ع) بسپاریم زیرا که علی ابن ابیطالب(ع) برترین و داناترین یار و همراه و رهرو  پیامبراکرم(ص) است و مولای_متقیان(ع) تربیت شده مکتب پیامبراکرم(ص) و پرورش یافته دامن پرمهرش می‌باشد و آنچنان فضیلت‌ها و کمالات شخصیتی و وجودی پیامبر در جان او شکل گرفته است. که خداوند او را جان پیامبر (ص) معرفی کرده و از این رهگذر اشارتی نیز برای کسانی داشته باشیم که گاه از سر غفلت، شخصیت و عظمت آن امام عزیز و آن خورشید ولایت را همتای پیامبر(ص) دانسته در حالیکه حضرت رسول اکرم(ص) از دیدگاه امیرالمؤمنین(ع) چنان عظمت روحی و معنوی دارد که هرگاه نام پیامبراکرم(ص) و یاد او را به میان می‌آورد با شیواترین ادبیات و زیباترین کلمات به تعظیم و ستایش آن حضرت پرداخته و ابعاد شخصیتش را با حالتی سرشار از عشق و ایمان وخضوع بیان می‌کند.


از آنجا که بیشترین سخنان امیرالمؤمنین(ع) درباره ابعاد شخصیت پیامبر اکرم(ص) در نهج البلاغه شریف و در ضمن خطبه‌هاونامه‌ها بیان شده است. در این مجال به وسع اندک خویش به توصیف شخصیت الهی رسول خدا(ص) از زبان امام علی(ع) در نهج البلاغه می‌پردازم...


امیرالمؤمنین(ع) خود را پرورش یافته مکتب پیامبراکرم(ص) می‌داند و شکل گیری شخصیت وکمالات وجودی خود را مرهون تربیت پیامبر(ص) می‌داند.


آن حضرت در خصوص دوران طفولیت و چگونگی رشد شخصیت و شکل‌گیری فضیلت‌های اخلاقی و انسانی خود در دامن پرمهر پیامبراکرم(ص) می‌فرمایند: شما موقعیت مرا نسبت به رسول خدا(ص) درخویشاوندی نزدیک و در مقام و منزلت ویژه می‌دانید. 

رسول الله(ص) مرا در دامن خویش می‌نشاند در حالیکه کودک بودم و در آغوش پرمهر خود می‌گرفت و بوی پاکیزه الهی و دل انگیز خود را به من می بویانید. وگاهی غذا را لقمه لقمه در دهانم می‌گذارد.

ایشان هرگز و هیچگاه دروغی در گفتارم و اشتباهی در کردارم نیافت. و من همواره با پیامبر(ص) بودم چونان فرزند که همواره با مادر است. آن بزرگوار هر روز نشانه‌ی تازه‌ای از اخلاق  نیکو و زیبایش را برایم آشکار می‌فرمود و به من فرمان می‌داد که به او اقتدا نمایم.


آن حضرت(ع) می فرمایند: «پیامبراکرم بهترین آفریدگان درخردسالی و طفولیت و نجیب‌ترین و بزرگوارترین انسانها در سن جوانی و کمال است، و قرارگاه  پیامبر(ص) بهترین قرارگاه و خاندان او شریف ترین پایگاه است. در معدن کرامت و بزرگواری و مهدهای عفت و پاکیزگی رشد کرد.. دلهای نیکوکاران شیفته‌ی او گشته و توجه چشم‌ها به سوی اوگردید و خداوند مهربان به برکت وجود مقدس او کینه‌ها را مدفون و آتش خصومتها را خاموش نمود.»


این جمله‌ی امام علی(ع) که می فرمایند: دلهای نیکوکاران شیفته‌ی اوگشته و توجه چشم‌ها به سوی اوگردید ، بارقه‌ی امید را در دل ما ایجاد می‌کند حالا که خداوند به لطف و بزرگواری خود برما منت نهاده و محبت و عشق حضرت محمد(ص) را در دل ما قرار داده، شاید مارا از زمره ابرار و نیکان قلمداد فرموده و این فضل و عنایت را برما ارزانی داشته که دل مرده‌ی ما را به حیات محبت او زنده و چشم دل را به جمال سیمای ملکوتیش روشن سازد..

 (ان شاءالله) ..

و اما چند نکته:

ﺍﺑﺮﺍﻫﯿﻢ(ع) ﺑﺖ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺷﮑﺴﺖ ﺗﺎ ﺑﻪ ﻣﺎ ﺑﯿﺎﻣﻮﺯﺩ ﮐﻪ ﻫﺮ ﻋﻘﯿﺪﻩ ﻧﺎﺩﺭﺳﺘﯽ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻥ ﻭ ﺑﺎﯾﺪ ﺷﮑﺴﺖ !
ﭘﺲ ﭼﺮﺍ ﻣﻦ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺍﯾﻦ ﻫﻤﻪ ﺑﺎﻭﺭ ﻏﻠﻂ ﺧﺎﻣﻮﺷﻢ؟
ﻧﻮﺡ(ع) ﺗﻨﻬﺎ ﺑﺮﮔﺰﯾﺪﮔﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﮐﺸﺘﯽ ﺟﺎﯼ ﺩﺍﺩ ﺗﺎ ﺑﻪ ﻣﺎ ﺑﻔﻬﻤﺎﻧﺪ ﻗﺮﺍﺭ ﻧﯿﺴﺖ ﻫﻤﻪ ﭼﯿﺰ ﻭ ﻫﻤﻪ ﮐﺲ ﺭﺍ پذیرفت ! ..
ﭘﺲ ﭼﺮﺍ ﻣﻦ ﺧﻮﺩﻡ ﺭﺍ ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻣﯽ ﺳﺎﺯﻡ ﺗﺎ ﻫﻤﻪ ﺍﺯ ﻣﻦ ﺭﺍﺿﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ؟ ..


ﻣﻮﺳﯽ(ع) ﺑﺎ ﻧﺠﺎﺕ ﻗﻮﻣﺶ ﻭ ﻋﺒﻮﺭ ﺩﺍﺩﻥ ﺁﻧﻬﺎ ﺍﺯ ﺩﺭﯾﺎ ﮔﻔﺖ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﺭﻫﺎﯾﯽ ﻭ ﺁﺯﺍﺩﯼ ﺑﺎﯾﺪ ﺩﻝ ﺑﻪ ﺩﺭﯾﺎ ﺯﺩ ! ..
ﭘﺲ ﭼﺮﺍ ﻣﻦ ﺍﯾﻨﻘﺪﺭ ﺑﯽ ﺗﺤﺮﮎ ﻣﺜﻞ ﺗﺮﺳﻮﻫﺎ ﺩﺭ ﮔﻮﺷﻪ ﺍﯼ ﺧﺎﻣﻮﺵ ﻧﺸﺴﺘﻪ ﺍﻡ؟ ..
ﻋﯿﺴﯽ(ع) ﺑﺎ ﺯﻧﺪﻩ ﮐﺮﺩﻥ ﻣﺮﺩﮔﺎﻥ، ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩ ﮐﻪ ﺣﺘﯽ ﻏﯿﺮ ﻣﻤﮑﻦ ﻫﻢ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﻣﻤﮑﻦ ﺷﻮﺩ ! ..
ﭘﺲ ﭼﺮﺍ ﻣﻦ ﻫﻨﻮﺯ ﺑﻪ ﻗﺪﺭﺗﻢ ﺩﺭ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﺗﻐﯿﯿﺮ، ﺑﺎﻭﺭ ﻧﺪﺍﺭﻡ؟

و حضرت ﻣﺤﻤﺪ صلی الله علیه و آله وسلم ﺧﺎﻧﻪ ﮐﻌﺒﻪ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺑﺖ ﻫﺎ ﭘﺎﮎ ﮐﺮﺩ ﺗﺎ ﺑﻪ ﻣﺎ ﺑﯿﺎﻣﻮﺯﺩ ﺑﺎﯾﺪ ﻓﮑﺮﻣﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻫﺮ ﭼﻪ ﻧﺎﺩﺭﺳﺘﯽ ﺍﺳﺖ پاک کنیم...

و من الله التوفیق ..


اگر خوشت اومد لایک کن
24
4
حسینی ۶ مهر ۱۴۰۰
ماه فرو ماند از جمال محمد
سرو نباشد به اعتدال محمد

از شما نویسنده گرامی متشکرم

خداوند پشت و پناه شما
پاسخ
0
یونس مظفری ۱۰ خرداد ۱۴۰۲
اللهم صل علی محمد و آل محمد
بنده هر چند وقت مثلاً حداقل هر یک ماه یک کتاب می خوانم. در فضای مجازی هم روزانه دو سه ساعت می چرخم اما مطالب بعضی نویسندگان چه یادداشت باشد و چه مقاله به دل می نشیند.
مثلاً مقاله فوق که زیبا کوتاه و روان و تاثیرگذار است نمونه ای از خوشنویسی است. با مفهوم نیک...
خداوند در این روز مبارک میلاد امام علی ابن موسی الرضا در سال ۱۴۴۴قمری یا۱۴۰۲ شمسی همه دوستداران و مطیعان پیامبر اکرم و اهل آلبیت را عاقبت بخیر بفرمایند.
پاسخ
آخرین اخبار