بخشی از آنچه در مجلس ۱۵مرداد گذشت؛

مالیات بر خانه‌های خالی یک گام جلوتر/ وزیر صمت آمد/ بورس؛ از فرصت تا تهدید

نمایندگان مجلس با تصویب تبصره‌های ۱۰ گانه ماده ۵۴ قانون مالیات‌های مستقیم، سازوکار اخذ مالیات از خانه‌های خالی را مشخص کردند.

مالیات بر خانه‌های خالی

به گزارش راه شلمچه به نقل از  خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایندگان پارلمان امروز ۲۰ دستور کار را در برنامه خود داشتند که از میان آنها و مانند جلسات پیش، موضوع رسیدگی به گزارش راه شلمچه به نقل از کمیسیون اقتصادی در مورد طرح دوفوریتی اصلاح ماده (۵۴) مکرر قانون مالیات‌های مستقیم (طرح مالیات بر خانه‌های خالی یا مقابله با احتکار مسکن) دنبال شد.

نمایندگان مجلس با تصویب تبصره‌های ۱۰ گانه ماده ۵۴ قانون مالیات‌های مستقیم، سازوکار اخذ مالیات از خانه‌های خالی را مشخص کردند. به گفته مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی، تصویب این طرح می‌تواند وضعیت احتکار مسکن را که هیچ جریمه و هزینه‌ای ندارد، بهتر کند.

طرح مالیات بر خانه‌های خالی نمی‌خواهد مردم را تحت فشار قرار دهد

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی در صحن علنی گفت: هدفمان از مطرح کردن چنین طرحی این نیست که بخواهیم مردم را تحت فشار قرار دهیم و ایجاد مشکل کنیم، چراکه مثلاً دانشجویان ممکن است بخواهند از یک خانه به غیر از شهر اصلی‌شان استفاده کنند و نباید دچار مشکل شوند.

او افزود: هدف اصلی ما جلوگیری از احتکار در عرضه مسکن و مدیریت بازار آن است، چرا که بخش عمده‌ای از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار خانه احتکار شده در صورت تحقق چنین طرحی به بازار وارد می‌شود.

پورابراهیمی گفت: در کشور قانونی به عنوان مشاغل خانوادگی وجود دارد و ممکن است چند نفر که در یک کارگاه کار می‌کنند، در یک خانه مسکونی مستقر شده باشند، لذا چنین افرادی مشمول مالیات خانه‌های خالی نمی‌شوند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: ما نمی‌خواهیم برای کسب و کار‌ها مشکلی ایجاد شود، اما قطعاً برای افرادی که اطلاعات خود را در سامانه تعریف شده وارد نکنند جرایمی در نظر گرفته و مالیات بر مسکن آن‌ها اعمال می‌شود.

قالیباف، رئیس مجلس هم در این باره اظهار کرد که «مجلس موضوع اخذ مالیات از مسکن را در قوانین دیگر از جمله CGT پیگیری می‌کند و این مسائل در دستور کار آینده ما قرار دارد. در شرایط کنونی می‌خواهیم خانه‌ای که از پول افراد و سرمایه‌های کشور ساخته شده، در سفته بازی قرار نگیرد و افراد با افزایش تورم به دنبال افزایش سود و درآمد نباشند.»

یک لایحه بورسی تصویب شد 

صحن علنی، امروز به دو فوریت لایحه افزایش سرمایه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار با سلب حق تقدم رأی موافق داد. طغیانی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان خبر داد که «این لایحه هفته آینده در دستور کار کمیسیون اقتصادی قرار خواهد گرفت.»

مالیات بر خانه‌های خالی یک گام جلوتر/ وزیر صمت آمد

وزیر صمت آمد

در بخش دیگری از برنامه صحن، بالاخره رئیس جمهور وزیر پیشنهاد صنعت، معدن و تجارت را به صحن علنی معرفی کرد تا احیای وزارت بازرگانی منتفی شود. حسین مدرس خیابانی، وزیر پیشنهاد صمت شد. محمدباقر قالیباف بعد از اعلام وصول نامه وزیر پیشنهادی صمت، گفت: وزارت صمت و سایر کمیسیون‌های مرتبط روز یک شنبه هفته آینده بررسی برنامه‌های وزیر پیشنهادی را در دستور قرار دهند تا ما بتوانیم در روز چهارشنبه آن را در دستور کار قرار دهیم.

لطایف الحیل مجلس برای تشکیل کمیسیون قضایی 

اعلام وصول دوم، «طرح الحاق یک تبصره به ماده ۳۸ آیین نامه داخلی مجلس» بود که فرهنگ، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، محتوایش را تغییر در حد نصاب تعداد اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی برای رسمیت یافتن جلسات این کمیسیون معرفی کرد تا لطایف الحیلی برای تشکیل کمیسیون قضایی و حقوقی باشد .

ماده ۳۸ آیین نامه داخلی مجلس بیان می‌کند که «مجلس دارای کمیسیون‌های تخصصی و کمیسیون‌های خاص با محدوده وظایف مشخص به شرح مذکور در آیین‌نامه داخلی مجلس می‌باشد. تعداد اعضای کمیسیون‌های تخصصی حداقل ۱۹ و حداکثر ۲۳ نفر است تعداد اعضای کمیسیون‌های خاص طبق مواد ۳۹ تا ۴۴ آیین‌نامه داخلی تعیین می‌شود.»

کنکور همچنان تذکر می‌گیرد

بخشی از تذکر‌های امروز هم حال و هوای کنکوری داشت؛ خبری‌تر از بقیه، تذکر شفاهی زهره الهیان نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی بود که گفت: شرایط نا به سامان بیماری کرونا باعث نگرانی جدی داوطلبان کنکور و خانواده‌های آن‌ها درباره  برگزاری این آزمون شده است.  

او ادامه داد: حدود دو هفته دیگر کنکور سراسری برگزار می‌شود، در شرایطی که وزارت علوم، آمادگی لازم برای اجرای دقیق پروتکل‌ها  را ندارد.  

او اظهار کرد: ما پاسخی برای نگرانی‌ها باید داشته باشیم. اصرار بر برگزاری کنکور در تاریخ معین شده، معقول نیست.  

الهیان بیان کرد: طرحی دو فوریتی را به هیئت رئیسه دادیم که خواهش می‌کنم اعلام وصول کنند، کنکور آفتی برای خانواده‌ها و کل کشور شده است. در این طرح فرصت دادیم که وزارت علوم مهلت داده شده، تدبیری بیندیشد که ۸۰ درصد صندلی‌ها را بتواند بدون کنکور تعیین کند.

مالیات بر خانه‌های خالی یک گام جلوتر/ وزیر صمت آمد

از بورس تا اصلاح نظارت

نمایندگانی هم در نطق یا تذکرایشان به مسئله بورس گریزی زدند و به فرصت‌ها و تهدید‌های این عرصه اشاره داشتند. حجت الاسلام سید صادق طباطبایی نژاد، نماینده اردستان در پارلمان گفت: بازار بورس و سرمایه درحال تحول است. بسیاری از مردم اموال خود را از بانک‌ها خارج کرده و در بازار بورس سرمایه گذاری میکنند که هم فرصت بوده و هم تهدید. اگر این سرمایه گذاری حقیقی شده و تبدیل به تولید و ارزش افزوده شود، بهترین فرصت برای تحول اقتصادی است و اگر خدایی نکرده به صورت کاذب و غیر واقعی رشد کند میتواند تهدیدی برای اقتصاد و حتی امنیت کشور باشد.

حجت الاسلام سید صادق طباطبایی نژاد به اصلاح ساختار نظارت مجلس پرداخت؛ او بیان کرد: مهمترین چیز توجه به منافع مردم است و مشی حکیمانه و عاقلانه، صبر و ثبات کلید واژه‌ای بود که رهبر انقلاب در صحبت‌های اخیر در مناسبت عید قربان فرمودند. در دیدار ایشان که به صروت ویدئو کنفرانس با نمایندگان نیز انجام شد، پرهیز از احساسات و توجه به حساسیت شرایط دولت و کشور را متذکر شدند. در این روز‌ها که دولت سال آخر خود را سپری می‌کند و کرونا، تحریم و وضعیت بودجه حساسیت ویژه‌ای را ایجاد کرده است. باید هر گونه سوال یا استیضاح یا تذکر به نفع مردم تمام شود. بنده باتوجه به تجربه نمایندگی در دوره قبل گمان می‌کنم، برخی از تغییرات و اصلاحات باید از مجلس شروع شود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار