Raheshalamche AGENCY

غزه در کنترل حماس

غزه در کنترل حماس

غزه در کنترل حماس

به گزارش راه شلمچه – منبع: روزنامه جوان

با وجود حملات گسترده رژیم صهیونیستی به نوار غزه طی دو سال اخیر با هدف پایان دادن به حیات جنبش حماس، اجرای آتش‌بس فعلی نشان داد که طرح‌های کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم ناکام مانده است.

با آغاز مرحله نخست آتش‌بس در غزه با عقب‌نشینی تدریجی نظامیان اسرائیلی، نیرو‌های پلیس و امنیت داخلی حماس مجدداً در خیابان‌ها و میادین مرکزی مستقر شدند تا پیش از اجرای تبادل اسرا، امنیت و نظم عمومی را در این منطقه حساس برقرار کنند. این حضور فعال و سازمان‌یافته سبب شده تحلیلگران صهیونیست اعتراف کنند که توان میدانی و پایداری حماس همچنان پابرجا بوده و تلاش‌های تل‌آویو برای سرنگونی این جنبش به شکست انجامیده است.

تصاویر منتشرشده نشان می‌دهد چندین خودروی امنیتی و گروه‌هایی از نیرو‌های پلیس وابسته به حماس در اطراف میدان فلسطین در غزه در حال گشت‌زنی و استقرار هستند. ارتش اسرائیل از روز جمعه روند خروج تدریجی از غزه را آغاز کرده و قرار است به مواضع جدید خود در داخل این باریکه، طبق طرح ارائه شده از سوی رئیس‌جمهور امریکا منتقل شود.

اجرای نخستین مرحله از توافق مبادله اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی برای روز دوشنبه برنامه‌ریزی شده و نشانه‌ها از آماده‌سازی این روند حکایت دارد. عناصر وابسته به زندان رژیم صهیونیستی از بامداد شنبه روند انتقال صد‌ها اسیر فلسطینی را که قرار است در جریان توافق آتش‌بس غزه آزاد شوند آغاز کردند.

اعتراف صهیونیست‌ها به پیروزی حماس

قدرت‌نمایی نیرو‌های حافظ نظم و امنیت حماس در خیابان‌های غزه بعد از برقراری آتش‌بس، شهرک‌نشینان را به شدت وحشت‌زده کرده است. تحلیلگران اسرائیلی این اقدام را بیانگر پایداری این جنبش به عنوان یک سازمان و مرجع قدرت در این منطقه توصیف کردند.

آوی ایسخروف، کارشناس روزنامه یدیعوت آحارنوت گفت: «هدف شماره یک تعیین‌شده دو سال پیش توسط کابینه اسرائیل یعنی سرنگونی قدرت و حکومت حماس محقق نشده است.» او افزود که در سایه آتش‌بس، نیرو‌های حماس در خیابان‌ها حضور دارند، با سلاح‌های خود مستقر شده‌اند و حکمرانی مؤثری از خود نشان می‌دهند.

برخلاف ادعا‌های مقامات تل‌آویو، رسانه‌های عبری اذعان کرده‌اند که حماس نه تنها نابود نشده، بلکه با جذب ده‌ها هزار نیروی تازه‌نفس، در مقایسه با آغاز جنگ توانمندتر شده است.

عزم حماس برای مقابله با مزدوران در غزه

در دو سال گذشته برخی مزدوران صهیونیستی با دادن اطلاعات به دشمن اشغالگر در نسل‌کشی فلسطینیان سهیم بودند. اکنون توقف آتش سبب شده حماس این افراد را از ساختار‌های غزه تصفیه کند. دستگاه‌های امنیتی حماس اعلام کردند عملیات یورش به مناطق حضور شبه‌نظامیان مورد حمایت رژیم صهیونیستی ادامه دارد.

یکی از این گروه‌ها موسوم به «یاسر ابوشباب» که اسرائیل قصد داشت آن را جایگزین حماس کند، با حمله نیرو‌های مقاومت در رفح نابود شد. حماس در ۲۰ سال گذشته به قدری در غزه قدرت گرفته که حذف آن از ساختار سیاسی و امنیتی این منطقه ممکن نیست.

نظامیان خارجی در سرزمین‌های اشغالی

با اجرای توافق آتش‌بس در غزه، برخی میانجیگران هیئت‌های نظامی را به سرزمین‌های اشغالی اعزام کرده‌اند. حدود ۲۰۰ نیروی نظامی آمریکا برای ایجاد مرکز هماهنگی نظارت بر آتش‌بس وارد اراضی اشغالی شدند.

از سوی دیگر، ترکیه نیز در حال بررسی اعزام نیروی نظامی به نوار غزه است. رجب طیب اردوغان اعلام کرد ترکیه به طور میدانی در گروه کاری نظارت بر آتش‌بس حضور خواهد داشت. همچنین مقامات نظامی مصر، قطر و احتمالاً امارات نیز در کنار نیرو‌های آمریکایی مستقر خواهند شد تا روند اجرای آتش‌بس را نظارت و از نیرو‌های پلیس فلسطین پشتیبانی کنند.

اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی:

نظرات کاربران

هنوز نظری ثبت نشده است.