7ماه ریاست آیت‌الله رئیسی در قوه قضائیه چه دستاوردی داشت؟

با اقدامات دستگاه قضایی طی ۷ ماه گذشته ۴۹ هزار میلیارد تومان به بیت‌المال و خزانه دولت بازگشته است، عددی که 16 برابر بدهی بابک زنجانی است.

به گزارش راه شلمچه، قوه قضائیه در هفت ماه گذشته توانسته است، هزاران میلیارد تومان را به بیت‌المال بازگرداند.

بازگشت ۷ هزار میلیارد تومان
بر اساس این گزارش، سخنگوی قوه قضائیه در دوازدهمین نشست خبری خود (30 مهرماه) با ‌اشاره به گزارشی از عملکرد دادسرای ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی در زمینه استرداد و بازگشت اموال محکومان و متهمان گفت: فقط در یکی از نواحی دادسرای تهران آن هم فقط در ۹۱ فقره پرونده رسیدگی شده در مقام اجرای حکم، قریب به ۷ هزار میلیارد تومان وجه نقد و جزای نقدی به خزانه دولت و بانک‌ها برگشت که رقم دقیق آن ۶ هزار و ۹۳۷ میلیارد و ۴۱۲ میلیون و ۲۴۴ هزار تومان وجه نقد است.
غلامحسین اسماعیلی ادامه داد: علاوه ‌بر آن ۸۷ میلیون و ۸۳۶ هزار و ۳۳۷ یورو به خزانه و بخش‌های ذی‌ربط عودت داده شد، ۱۲ میلیون و ۹۳ هزار و ۵۴۳ دلار استرداد شد و ۲۹۴ میلیون و ۳۰۳ هزار و ۱۴۷ درهم امارات ارز‌هایی است که توانسته‌ایم از متهمان و محکومان این پرونده‌ها وصول کنیم.

بازگشت اراضی ۵ هزار میلیاردی در شهرک غرب
وی همچنین در یازدهمین نشست خبری خود (9 مهرماه) نیز گفت: در مورد «اراضی ۸۵ هزار متری در شهرک غرب» که اخیرا وزارت اطلاعات اعلام کرد، این تصمیم مقامات قضایی دادگستری استان تهران بود که باعث شد این اراضی که بخشی به پارک تبدیل شده بود و بخشی در اتوبان همت قرار داشت، با ارزش ۵ هزار میلیارد تومان به دولت و شهرداری برگشت.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: در پرونده دیگری در اراضی پلاک ۲۱۰۸ سنگان موسوم به سولقان، ۷۱ هکتار از اراضی دولتی از زمین‌خواران مسترد و تحویل راه و شهرسازی استان تهران شده است. در منطقه ۱۸ تهران اراضی موسوم به تقی‌آباد که ۵۰ هکتار با ارزش هزار میلیارد تومان بود، رفع تصرف و به اداره اوقاف تحویل شد.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: پلاک ۷۹ سوهانک با مساحت ۱۵ هکتار و با ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان، به اداره کل منابع طبیعی تحویل شد. اراضی بوستان ولایت با عرصه ۷ هکتار و ارزش ۴۰ میلیارد تومان، در اختیار شهرداری تهران قرار گرفت. در اراضی شمیرانات نیز، یک و نیم هکتار از اراضی با ارزش ۵۰ میلیارد تومان تحویل اداره منابع طبیعی استان تهران شد. در بخش دیگری از اراضی سولقان، یک و شش دهم هکتار با ارزش ۲۵ میلیارد تومان تحویل اداره منابع طبیعی شهرستان تهران شد.
وی افزود: در حاشیه بلوار آفریقای تهران که یکی از نقاط ارزشمند شهر تهران است سه هزار و 600 متر زمین با ارزش ۳۶۰ میلیارد تومان تحویل شهرداری تهران شد. در منطقه چیتگر، یک و سه دهم هکتار از اراضی به ارزش ۶۵ میلیارد تومان تحویل شهرداری شد.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه بیش از ۳۵ مورد استرداد املاک را به بخش‌های مختلف منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، اوقاف و... داشته‌ایم، گفت: در استان تهران ارزش ریالی مجموعه آنچه که به این دستگاه‌ها بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان زمین از ید زمین خواران گرفته شد و عملا تحویل نهاد‌های متولی زمین و مسکن گردید.
اسماعیلی افزود: این موارد مربوط به استان تهران بود و اگر آنچه که در سایر استان‌ها هم هست بخواهیم به این میزان اضافه کنیم، تا الان در سال ۱۳۹۸ مجموعا ۱۶۷ هزار هکتار از اراضی ملی با تلاش و جدیت دستگاه قضایی از ید زمین‌خواران گرفته شده و به نهاد‌های متولی زمین و مسکن تحویل گردیده است.

بازگشت 4 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی
سخنگوی قوه قضائیه در دهمین نشست خبری خود (26 شهریورماه) نیز با ‌اشاره به گزارش بخشی از اقدامات مثبت قوه قضائیه در اجرای احکام و بازگشت اموال به یغما رفته به خزانه کشور، دولت، بانک‌ها شهرداری‌ها و موسسات خیریه گفت: اولین رقم اعلامی که بدون صدور حکم قضایی و با پیگیری بازرسی کل کشور و واحد‌های ذی ربط در حوزه قرار مالیاتی صورت گرفته ۴۲ هزار و ۹۷۴ میلیارد و ۳۳۰ میلیون و ۳۷۸ هزار و ۶۵۱ ریال است که تنها در ۵ ماهه نخست امسال این میزان مالیاتی که پرداخت نمی‌شد وصول و به خزانه دولت واریز شد.
اسماعیلی ادامه داد: بالغ بر ۴ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی با پیگیری قوه قضائیه به صندوق بیت‌المال برگشت. این در حالی است که در سال ۹۷ هزار میلیارد تومان از فرار مالیاتی وصول شده بود. بنابراین در این ۵ ماه نسبت به سال گذشته توانسته‌ایم شناسایی فرار مالیاتی را ۴ برابر افزایش دهیم که بخشی که در معرض وصول است ارقام بسیار درشت‌تری است.

اعاده ۱۷۸ هزار هکتار از اراضی تصرف شده توسط زمین‌خواران
وی تاکید کرد: در حوزه بازگشت اراضی به بخش‌های مختلف، نهاد‌های متولی زمین و مسکن (منابع طبیعی، راه و شهرسازی، شهرداری، محیط زیست، اوقاف و...) موفق شدیم در سال ۹۸ مساحتی بالغ بر ۱۷۸ هزار هکتار از اراضی تصرف شده توسط زمین‌خواران را در مورد ۲۰ استان به سازمان‌های متولی زمین و مسکن اعاده کنیم که رقم تقریبی آن بالغ بر ۱۱ هزار میلیارد برآورد می‌شود، گزارش ۱۰ استان دیگر هنوز واصل نشده است.
اسماعیلی گفت: در استان تهران نیز از ابتدای سال تاکنون بالغ بر هزار هکتار از اراضی تصرف شده توسط زمین‌خواران و سودجویان را به نهاد‌های متولی زمین و مسکن اعاده کردیم که ارزش تقریبی آن بیش از ۴۸ هزار میلیارد ریال بوده است بخش برگشت اراضی اغلب در پرونده حوزه انفال و پرونده‌های حوزه قضایی انجام شده است.

پرونده امیرمنصور آریا و بابک زنجانی
سخنگوی قوه قضائیه در مورد برخی پرونده‌هایی که آرای آن مربوط به قبل است، اما فرآیند اجرای آن ادامه دارد گفت: در پرونده امیرمنصور آریا تاکنون ۶۰۰ میلیارد تومان جزای نقدی واصل کردیم و هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رد مال به بانک‌ها را انجام دادیم همچنین هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از اموال داخل کشور بابک زنجانی تحویل وزارت نفت شده است.

ابطال واگذاری ماشین‌سازی تبریز
سخنگوی دستگاه قضا در مورد پرونده قربانعلی فرخ‌زاد که اخیراً در دادگاه محاکمه شد گفت: در این پرونده تنها یک اقدام ما بازگشت ماشین‌سازی تبریز به دولت و سازمان خصوصی‌سازی که ارزش واگذاری و قیمت کارشناسی که آنها برآورد کردند ۶۸۸ میلیارد تومان بوده است که با پیگیری صورت گرفته این واگذاری ابطال شد و به بیت‌المال اعاده شد.
وی در مورد برخی پرونده‌های بانکی که در مرحله دادسرا قرار دارد اظهارداشت: در ماه گذشته در ارتباط با پرونده بانک ایران زمین و سینا ۶۰۰ میلیارد تومان از اموال متهم پرونده را که هنوز به دادگاه نرفته به این دو بانک برگرداندیم و پیش‌بینی می‌شود در مورد مطالباتی که بانک‌هایی همچون اقتصاد نوین دارد ظرف یکی دو ماه آینده بیش از هزار میلیارد تومان به این بانک‌ها برگردانیم.

بازگشت 800 میلیارد تومان از اموال آستان قدس
اسماعیلی افزود: در پرونده مربوط به آستان قدس رضوی و بیمارستان رضوی مشهد که فردی از مدیران سابق بیمارستان رضوی مشهد که بیش از ۵۰ پلاک از اراضی و آپارتمان‌ها را به نفع خودش تصرف کرده بود به نام آستان قدس برگشت داده شد. ارزش اموال بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان است که از متهم پرونده که محکوم شده و در حال تحمل حبس است شناسایی شد و در یکی دو ماه گذشته به نام آستان قدس رضوی برگشت.
وی تصریح کرد: این موارد نمونه‌هایی از تلاش برای استرداد اموال به تاراج رفته و به یغما رفته بیت‌المال است و بیانگر این است که رسیدگی‌های قضایی تنها مجازات و حبس نیست. همچنین ما معتقدیم علاوه‌ بر رسیدگی قضایی و مجازات متهمین این اقدامات موجب امید و آرامش برای مردم جامعه است و توانسته‌ایم با این تلاش آرامشی را به عموم شهروندان و فعالان سالم اقتصادی و بازار اقتصاد و سرمایه جامعه تزریق کنیم.
بنابر این گزارش، اگر این گزارش‌های مالی ارائه شده از سوی دستگاه قضا درباره بازگشت اموال به بیت‌المال جمع شود به عدد 49 هزار میلیارد تومان می‌رسیم که قوه قضائیه توانسته است به خزانه دولت و سازمان‌های مرتبط بازگرداند. این عدد 16 برابر بدهی بابک زنجانی است. 


منبع؛ میزان

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار