جلسه پرسش و پاسخ طحان‌نظیف با دانشجویان دانشگاه تهران +تصاویر

عصر امروز یکشنبه(19 آذر 1402) جلسه پرسش و پاسخ با سخنگوی شورای نگهبان در دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگذار شد.        

به گزارش راه شلمچه، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در این جلسه که به مناسبت گرامیداشت مقام دانشجو با عنوان «آقای سخنگو» برگزار شد گفت: جامعه دانشجویی همیشه از میان مردم بوده و برای آنها تلاش کرده است؛ جریان دانشجویی در دهه‌ها و سالیان مختلف نشان تحولات اجتماعی در جامعه علمی و سیاسی کشور بوده است.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه این نشست دانشجویی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان درباره ابهامات وارده از سوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب تاکید کرد: لایحه‌ای مثل عفاف و حجاب که حجم بسیاری دارد و از  لوایح مفصل محسوب می‌شود، سیر و فرآیند قانونی را باید طی کند و  ما نیز مانند هر طرح و لایحه ای با این لایحه برخورد می‌کنیم و قرار نیست اگر در جایی با اشکال و ابهامی مواجهیم، از آن چشم پوشی کنیم. این اطمینان را همواره داده‌ایم که ما در شورای نگهبان کار خود را آنجا می‌دهیم و اگر در جایی ایراد یا ابهامی باشد تا برطرف شدن ایرادات و ابهامات از آن عبور نمی‌کنیم.

  

طحان نظیف با بیان اینکه هنوز وارد بررسی مجدد لایحه عفاف و حجاب نشده‌ایم، ادامه داد: گاهی اوقات برخی مصوبات چندین بار میان شورای نگهبان و مجلس در رفت و آمد است و از این بابت نگرانی‌ای وجود ندارد. 

  

وی در پاسخ به پرسش دانشجوی دیگری درباره عدم تحقق کامل برنامه‌های توسعه‌ای در کشور و وجود موادی مغایر با قانون اساسی در مصوبه مجلس درباره برنامه هفتم توسعه تاکید کرد: عدم تحقق کامل اهداف برنامه‌های توسعه ای نیاز به یک آسیب‌شناسی دارد. شورای نگهبان در حد بررسی لایحه در این حد که مصوبات در چارچوب قانون اساسی و مخالف شرع نباشد، وظیفه دارد و نمی‌تواند در لوایح مصوب شده برنامه‌های توسعه ای تغییراتی اعمال کند.

  

سخنگوی شورای نگهبان همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره علت عدم اطلاع رسانی درباره دلایل رد صلاحیت‌ها یا عدم تائید صلاحیت‌های داوطلبان کاندیداتوری  انتخابات مجلس تاکید کرد: انتشار دلایل رد صلاحیت نیاز به قانون دارد و قانون چنین مجوزی به ما نداده است بنابراین از ما نخواهید که بر خلاف قانون عمل کنیم.

  

طحان نظیف در پاسخ به پرسش دانشجوی دیگری درباره علت برگزاری جلساتی با حضور اعضای شورای نگهبان و اعضای هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با وجود اینکه برخی از اعضای هیئت رئیسه مجلس از داوطلبان انتخابات پیش رو هستند، تاکید کرد: ما هیچ جلسه‌ای با هیئت رئیسه مجلس نداشته‌ایم؛ ما به عنوان ناظر انتخابات با مجری انتخابات جلساتی داریم اما از اساس وجود هرگونه جلسه درباره انتخابات با هیئت رئیسه مجلس را تکذیب می‌کنیم. البته ممکن است با برخی از نمایندگان در فرآیند بررسی صلاحیت‌ها جلساتی داشته باشیم.

  

وی در ادامه در پاسخ به ادعای دانشجویی مبنی بر اینکه در فضای مجازی مطرح شده که آیت‌الله هاشمی رفسنجانی توصیه‌ای به شورای نگهبان داشته که در زمینه تایید اجتهاد حسن فریدون در انتخابات مجلس خبرگان رهبری به او آسان گرفته شود، با بیان اینکه شرایط قانون مشخص است و کسانی که عضو مجلس خبرگان هستند، نیازی به آزمون اجتهاد ندارند، تاکید کرد: در این باره واقعیت این است که هنوز وارد بررسی صلاحیت کاندیداهای خبرگان نشده‌ایم؛ به این دلیل که در مراحل اولیه آن هستیم و دو سه هفته پیش آزمون کتبی اجتهاد برگزار شد و در آستانه برگزاری آزمون شفاهی هستیم. 

  

عضو شورای نگهبان همچنین در پاسخ به پرسشی درباره طرح ادعایی مبنی بر اینکه شورای نگهبان با رد صلاحیت گروه‌های غیر اصولگرا در جامعه موجب تک قطبی شدن انتخابات در جامعه شده‌ است، گفت: من شما را به واقعیت نظام سیاسی خودمان ارجاع می‌دهم جهت قضاوت؛ طی بیش از ۴۰ سال اخیر دولت‌ها و مجالس مختلف توانسته‌اند از همین صندوق های رای تشکیل شوند؛ به نظرم چنانچه دوره‌های مختلف با یکدیگر مقایسه شود، مشاهده می‌کنیم که هر دوره خیلی با دوره‌ی دیگر تفاوت داشته است و تجربه عملی حکمرانی و زمامداری در کشور خلاف چیزی است که در سوال آمده است.

  

طحان نظیف تاکید کرد: ما در شورای نگهبان نگاه سیاسی، حزبی و سلیقه‌ای نداریم بلکه ما هستیم و قانون؛  ما نگاه نمی‌کنیم که فردی متعلق به جریان سیاسی الف است یا ب، بلکه نگاه می‌کنیم که آیا فردی صلاحیت قانونی لازم را دارد یا خیر؛ تجربه عملی نیز جز این را ثابت نمی‌کند.

  

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره وجود تعارض منافع در زمینه بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری از سوی اعضایی از شورای نگهبان که خودشان داوطلب این انتخابات هستند اظهار کرد: این قانونی است که مجلس خبرگان در اختیار شورای نگهبان گذاشته است و هر لحظه که این مجلس اراده کند، می‌تواند فرآیند رسیدگی به صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مرجع بررسی صلاحیت را تغییر دهند.

  

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: الان عملا رسیدگی به صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان توسط فقهایی انجام می‌شود که خودشان داوطلب کاندیداتوری این انتخابات نیستند؛ آیت‌الله شب زنده دار نه این دوره و نه در دوره قبل برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری نام نویسی نکردند و آیت الله جنتی نیز در این دوره به همین صورت، اعلام کاندیداتوری نکردند.

اگر خوشت اومد لایک کن
2
آخرین اخبار