آقای واعظی! با برجام کدام گشایش به‌وجود آمد؟

مقامات دولت آن‌قدر تحریم را بزرگ‌نمایی کرده‌اند که گویا باورشان شده بدون رفع تحریم‌ها نمی‌توانند قدمی بردارند.

به گزارش راه شلمچه، روزنامه دولتی ایران دیروز گفت‌وگویی را با محمود واعظی، رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور منتشر کرد. وی مدعی است: جدای از این، واقعیت برجام و آنچه در دولت یازدهم براساس آن توافق شکل گرفت، بر این اساس بود که با این توافق گشایشی برای کشور به وجود بیاید که آمد... آیا توسعه و ساخت و ‌سازی که امروز در کشور انجام می‌شود و به صورت هفتگی از سوی رئیس‌جمهوری یا وزرا در استان‌ها افتتاح می‌شود، از سوی خارجی‌ها انجام شده است؟ اگر در دولت نگاه ما به خارج بود، این پروژه‌ها را تعطیل می‌کردیم تا خارجی‌ها بیایند و بسازند! درحالی که از روز اولی که وارد دولت شدیم تحریم بودیم، اما از همان روز هم توسعه و برنامه‌ریزی خود را آغاز و دنبال کردیم... اگر ما به خارج وابسته بودیم، امروز کشور را بدون نفت اداره نمی‌کردیم.
واعظی گفته است: امروز بحث مردم این است که وقتی آقای روحانی دولت را تحویل گرفت، تحریم‌ها وجود داشت و احتمالا تا پایان این دولت هم باز تحریم‌ها برقرار خواهد بود، یا به نظر نمی‌رسد چشم‌انداز مثبتی در کاهش نرخ تورم یا بهبود رشد اقتصادی ما وجود داشته باشد. این همه درحالی است که دولت آقای روحانی بیش از یک سال فرصت ندارد... درست است که ما یک سال وقت داریم، اما اگر بتوانیم، حتی سه روز آخر یا دو روز آخر هم تلاش خواهیم کرد تحریم‌ها را برداریم تا دولت بعدی بدون تحریم کار خود را آغاز کند. این افتخار ما است... این را هم می‌گوییم تا زمانی که تحریم هستیم، برای خودکفایی و بالابردن تاب آوری کشور حداکثر استفاده را خواهیم کرد، یا تا وقتی تحریم هستیم، تلاش می‌کنیم تا جایی که بتوانیم به دستاوردهای جدید برسیم... اگر مثلا ترامپ روی کار نمی‌آمد یا سیاست فشار حداکثری بر ما اعمال نمی‌شد، حتما شرایط کشور به گونه دیگری بود.
رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور می‌گوید: دغدغه ما این است که کالاها در کشور گران شده و سفره طبقه متوسط و متوسط به پایین، به‌ویژه حقوق بگیران کوچک شده است. این مسئله‌ای است که بیش از سایر سختی‌ها و ناراحتی‌ها، شخص رئیس‌جمهوری و مسئولان دیگر دولت را آزرده و ناراحت می‌کند. خوشحالی ما نیز موقعی است که وقتی دولت تلاش و کار می‌کند، مردم در رفاه و آسایش و امنیت باشند، سفره‌هایشان بزرگتر شده و مشکلات معیشتی شان کمتر شود. اینها خواسته و هدف ما است، می‌خواهم همین جا عرض کنم که ما این گرانی را می‌فهمیم و می‌دانیم به مردم فشار می‌آید. به همین دلیل دولت همه تلاش خود را در داخل کشور و نیز از طریق تعامل با کشورهای دیگر به کار بسته است تا بتواند معیشت و زندگی مردم را آسان‌تر کند.
واعظی مدعی کدام گشایش به وجود آمده با برجام است؟ دستاورد تقریبا هیچ آن به گفته سیف، نزدیک صفر آن به تصریح عراقچی یا عدم امکان افتتاح یک حساب بانکی در انگلیس برای ایران به گفته ظریف؟ نکته دیگر اینکه، دولتی که با توجیه عهدشکنی آمریکا و اروپا در برجام و سیاست غلط حفظ برجام به هر قیمت، اقتصاد کشور را شرطی کرده، نه تنها نگاهش به غرب بوده که به دشمن اعتماد کرده است. 

افزون بر این، باید گفت؛ چوب حراج زدن به ذخایر طلا و دلار، 5 سال رها کردن بخش مسکن، عدم هدایت نقدینگی به بخش‌های مولد و معطل گذاشتن فرصت‌های اقتصادی پای وعده‌های پوچ غرب، به ترامپ ربطی ندارد و ناشی از سوءمدیریت و بی‌تدبیری دولت بوده است. این موارد هم به دولت تحمیل شده بود؟ مقامات دولت آن‌قدر تحریم را بزرگ‌نمایی کرده‌اند که گویا باورشان شده بدون رفع تحریم‌ها نمی‌توانند قدمی بردارند؛ رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور هم بر این اساس می‌گوید؛ «به نظر نمی‌رسد چشم‌انداز مثبتی در کاهش نرخ تورم یا بهبود رشد اقتصادی ما وجود داشته باشد.» (!)


اگر خوشت اومد لایک کن
0