به گزارش راه شلمچه، بررسی نیازهای مهارتی صنعت و چگونگی تطبیق برنامه های اموزشی دانشگاه ها با این نیازها، بررسی مدل های همکاری صنعت و جامعه براساس زیست بوم نوآوری ملی، روش های انتقال فناوری و نوآوری از دانشگاه به صنعت و نقش دولت در توسعه همکاری صنعت و دانشگاه، نقش رسانه در توسعه و پیشرفت صنعت قسمتی از محورهای این همایش بود.
در ابتدای مراسم سیدعلی موسوی اصل، رئیس واحد تهران شرق ضمن خیر مقدم به حاضرین گفت: ما حدود هفت مدرسه عالی مهارتی را در موضوعات مختلف در واحد دایر کردیم که دانشجویان در کنار آموزش بتوانند مهارت کسب کنند و وارد عرصه کار شوند علاوه بر آن مجوز کلاسهای TMCرا اخذ کردیم.
وی ادامه داد: کارگاه مهندسی معکوس و ساخت قطعات صنعتی در دانشگاه راه اندازی شده که آینده شغلی را تضمین می کند.
موسوی افزود: اخذ مجوز سرای نوآوری با عنوان عارضه یابی صنعتی نیز اخذ شده که امروز افتتاح می شود و می تواند به همه صنایع کمک کند و تمامی عارضه هایی که صنایع دارند را پوشش می دهد.
رئیس واحد تهران شرق بیان کرد: مفتخریم در خدمت رئیس محترم خانه معدن ایران مهندس بهرامن هستیم و توانستیم قطعات مورد نظر را تعمیر کنیم و بسازیم. از این رو این همایش از فرم شعار و تبلیغات رسانه ای که دغدغه بعضی از مسئولان است عبور کرده است و بصورت واقعی سعی کردیم گره گشا باشیم.
نقش دانشگاه
اقراریان، عضو شورای شهر تهران و عضو هیات مدیره شهرک های صنعتی این سوال اساسی و بنیادین را مطرح کرد که نقش ما و جایگاه ما در ایران آینده چیست؟ ما در ایران آینده چه جایگاهی داریم و نقش دانشگاه به عنوان نهاد فکر، نهاد اندیشه و نهاد نوآوری امروزه چه نقشی را در ایران آینده بازی خواهد کرد؟
وی گفت: کم کم دانشگاه دارد به سمت به این موضوع می رود که این مطالعات و پژوهش هایی که صورت می گیرد چقدر کاربردی است، دیوار بین خود و جامعه را حذف می کند و مفهومی تحت عنوان دانشگاه مسئله محور، دانشگاه اجتماعی شکل می گیرد.
عضو هیات مدیره شهرک های صنعتی افزود: برای ساخت ایران آینده ما نیاز به گفتگو داریم و مادامی که این گفتگو شکل نگیرد، اعتمادسازی و همکاری صورت نمی گیرد.
تولید علم
بهرامن، رئیس خانه معدن ایران گفت: ما باید جاذبیت ها را ایجاد کنیم تا دانشجو جذب کنیم و متاسفانه با وجود کشوری که انقدر امکانات دارد، اکثر دانشجویان ما دغدغه اشتغال دارند.
وی ادامه داد: دانشجو نباید فقط یک مقاله ساز باشد، باید تولید علم کند، مسئله ساز باشد
صنعت می تواند تمام نیازهایش را از دانشگاه بگیرد. خوشحالم که دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق نگاه کاربردی به این موضوع دارد. ارتباط صنعت و دانشگاه نباشد نیازهای ماتبدیل به واردات تجهزات و ماشین آلات می شود.
وی گفت: دولت ها باید مشوق هایی مانند معافیت مالیاتی را ایجاد کنند که صنعت برود به سمت دانشگاه و همچنین صنعت می تواند قسمت R&D
خود را در اختیار دانشگاه قرار دهد. ما باید آموزش را در کنار خود داشته باشیم.
کار آفرین شوید
داوود نوده فراهانی، مدیر عامل جهان کریستال و عضو هیات مدیره همگن کار، با تاکید به دانشجویان گفت: سعی کنید کارآفرین شوید، با اولین اشتباه ناامید نشوید ، امروزه واحدهای صنعتی بیش از گذشته به شما نیازمند هستند.
وی متذکر شد: منابع انسانی نیز باید نوسازی و به روز شوند وآموزش های ضمن خدمت ببینند و این باید تداوم و استمرار داشته باشد.
عدم اتصال به صنعت
علی اکبری معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی گفت:
چالش ما بشدت سلبی است. ما در آموزش و پژوهش بشدت سلبی هستیم ، ماموفق نبودیم و نتوانستیم خودمان را به صنعت وصل کنیم.
وی ادامه داد: سرفصل دروس قدیمی هستند و به روز نشده اند، یک ایده جدید که دکتر طهرانچی مطرح کرد سراهای نوآوری در دانشگاه ها بود که برداشتی است از سلیکون ولی، ایده دیگر دانشکده های موضوعی است که بصورت خاص روی موضوعات کار می کنند، یعنی بتوانیم سلبیت راحل کنیم، در واحد تبریز بصورت پایلوت درسهای مشترک با صنعت تعریف شد، مخصوص صنایع.
معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: اگر صنایع از هوش مصنوعی استفاده نکنند بشدت عقب می افتند.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی بدنبال تعامل حداکثری با صنایع است و تغییر سرفصل ها مدنظر است و علاقمندیم با صنعت ارتباط برقرار کنیم.
نزدیکی صنعت و دانشگاه
لاله ملک نیا، مدیرکل اداره صنعت، جامعه و دانشگاه معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تشکر از دکتر موسوی اصل رئیس واحد برای برداشتن چنین قدمهایی گفت: صنعت هم در گذشته چنین رغبتی برای همکاری با دانشگاه نداشت و سعی می کردند مشکلاتشان را خودشان حل کنند. این بستر لازم کم کم شکل گرفت. قدم های اولیه برداشته شد و امروز شما در این همایش صنعت را در کنار خود می بینید، مدیران صنایع مختلف در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق حضور دارند.
وی ادامه داد: ما نیاز به ارتباط با صنعت صرف نداریم ، ما نیاز به ارتباط موثر داریم. ما باید درمانگر باشیم و نیاز جامعه و صنعت را مرتفع کنیم.
ملک نیا افزود: در دانشگاه بحث پایش را مطرح کردیم ، استادان بدون هزینه در قالب پروژه های تحصیلات تکمیلی می توانند همکاری کنند یا دانشجویان در کنار صنعتگران کار کنند و بجای واحدهای درسی در صنعت مستقر شوند
در این مراسم همچنین سرای نوآوری واحد تهران شرق افتتاح شد و مهمانان از شرکت های مستقر در مرکز رشد بازدید کردند و به گفتگو پرداختند
بعد از ظهر نیز 4 پنل تخصصی همایش برگزار شد: « صنعت انرژی»، «صنعت و زیست بوم»، «صنعت و ساختمان» و «صنعت و ورزش».
شایان ذکر است که این همایش با اجرای ظهوریان مجری توانمند صداو سیما اجرا شد.